Σπαγγέτι με ανθότυρο, απάκι, σταμναγκάθι και ντοματίνια

Εμφανίσεις: 3.410
Σπαγγέτι με ανθότυρο, απάκι, σταμναγκάθι και ντοματίνια
Υλικά:
150 γρ. pancetta (πανσέτα) καπνιστή
200 γρ. σταμναγκάθι
200 γρ. ανθότυρο
400 γρ. ζυμαρικά linguine
1 τεμ. σκόρδο
100 γρ. ντοματίνια
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες ανθότυρο | ανθότυρο συνταγές | συνταγή με σκόρδο | σταμναγκάθι συνταγή | ντοματίνια | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το απάκι ή παντσέτα καπνιστή που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια για δύο τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σταμναγκάθι τελευταία τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.  Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο και του βάζουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν,αλάτι πιπέρι και το ανακατεύουμε να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα λίγο πιο al dente για να τα τελειώσουμε μαζί, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα με το ανθότυρο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες2907
Πρωτεΐνες ζωικές26,38 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές45,48 γρ.
Υδατάνθρακες346,62 γρ.
Λιπαρά94,8 γρ.
Σάκχαρα2,63 γρ.
Φυτικές ίνες10,4 γρ.