Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το απάκι ή παντσέτα καπνιστή που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια για δύο τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σταμναγκάθι τελευταία τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο και του βάζουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν,αλάτι πιπέρι και το ανακατεύουμε να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα λίγο πιο al dente για να τα τελειώσουμε μαζί, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα με το ανθότυρο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.