Lasagne «μιλφέιγ» με σπαράγγια και μπεσαμέλ

Εμφανίσεις: 3.673
Lasagne «μιλφέιγ» με σπαράγγια και μπεσαμέλ
Υλικά:
150 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
500 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
60 γρ. βούτυρο
250 γρ. σπαράγγια (12 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
4 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) | συνταγή με σκόρδα | συνταγές με ελαιόλαδο | lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα) | βούτυρο | Croquette calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε (οδηγίες). Τα κόβουμε σε φέτες αφήνοντας τις άκρες ολόκληρες. Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, βράζοντας το γάλα με μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο και δύο πρέζες αλάτι. Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το βραστό γάλα στο μείγμα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αρχίζουμε να «στήνουμε» τα πιάτα μας, εναλλάσσοντας στρώματα μπεσαμέλ με lasagne και σπαράγγια, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τρεις φορές. Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε τα lasagne καυτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες497
Πρωτεΐνες ζωικές9,02 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,62 γρ.
Υδατάνθρακες56,72 γρ.
Λιπαρά21,03 γρ.
Σάκχαρα7,58 γρ.
Φυτικές ίνες2,37 γρ.