Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε (οδηγίες). Τα κόβουμε σε φέτες αφήνοντας τις άκρες ολόκληρες. Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, βράζοντας το γάλα με μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο και δύο πρέζες αλάτι. Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το βραστό γάλα στο μείγμα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Αρχίζουμε να «στήνουμε» τα πιάτα μας, εναλλάσσοντας στρώματα μπεσαμέλ με lasagne και σπαράγγια, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τρεις φορές. Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε τα lasagne καυτά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, βράζοντας το γάλα με μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο και δύο πρέζες αλάτι. Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το βραστό γάλα στο μείγμα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Αρχίζουμε να «στήνουμε» τα πιάτα μας, εναλλάσσοντας στρώματα μπεσαμέλ με lasagne και σπαράγγια, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τρεις φορές. Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε τα lasagne καυτά.