Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το γάλα, το ανακατεύουμε με το μισό σπανάκι και το περνάμε από το μπλέντερ χειρός μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύουμε και σουρώνουμε πάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια μίας χρήσης (διαμέτρου 8 εκ. και ύψους 4 εκ.). Ρίχνουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 150°C για 45 λεπτά, φτιάχνοντας ένα είδος κρέμας καραμελέ.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το τσουρέκι σε τριγωνικά κομμάτια πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 5 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε τις κρέμες καραμελέ στα πιάτα και τις γαρνίρουμε με τα ψημμένα κομμάτια από τσουρέκι και κύβους τυριού gorgonzola, προσθέτοντας και μερικά φύλλα από το υπόλοιπο σπανάκι.
Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύουμε και σουρώνουμε πάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια μίας χρήσης (διαμέτρου 8 εκ. και ύψους 4 εκ.). Ρίχνουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 150°C για 45 λεπτά, φτιάχνοντας ένα είδος κρέμας καραμελέ.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το τσουρέκι σε τριγωνικά κομμάτια πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 5 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε τις κρέμες καραμελέ στα πιάτα και τις γαρνίρουμε με τα ψημμένα κομμάτια από τσουρέκι και κύβους τυριού gorgonzola, προσθέτοντας και μερικά φύλλα από το υπόλοιπο σπανάκι.