«Κρέμα καραμελέ» από σπανάκι, με τυρί gorgonzola και τσουρέκι

Εμφανίσεις: 6.891
«Κρέμα καραμελέ» από σπανάκι, με τυρί gorgonzola και τσουρέκι
Υλικά:
240 γρ. τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα)
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
10 γρ. βούτυρο (για το βουτύρωμα στα φορμάκια)
0.18 150γρ σπανάκι baby
5 αυγά
10 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα στα φορμάκια)
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα) συνταγή | συνταγή με τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα) | συνταγές με γάλα φρέσκο πλήρες | αυγά | σπανάκι baby | Oregano calories

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το γάλα, το ανακατεύουμε με το μισό σπανάκι και το περνάμε από το μπλέντερ χειρός μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύουμε και σουρώνουμε πάλι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια μίας χρήσης (διαμέτρου 8 εκ. και ύψους 4 εκ.). Ρίχνουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 150°C για 45 λεπτά, φτιάχνοντας ένα είδος κρέμας καραμελέ.

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε το τσουρέκι σε τριγωνικά κομμάτια πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 5 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε τις κρέμες καραμελέ στα πιάτα και τις γαρνίρουμε με τα ψημμένα κομμάτια από τσουρέκι και κύβους τυριού gorgonzola, προσθέτοντας και μερικά φύλλα από το υπόλοιπο σπανάκι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες218
Πρωτεΐνες ζωικές12,53 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,13 γρ.
Υδατάνθρακες4,54 γρ.
Λιπαρά15,87 γρ.
Σάκχαρα3,62 γρ.
Φυτικές ίνες0,03 γρ.