Ζυμαρικά tonnarelli με ραντίτσιο και κολοκύθα

Εμφανίσεις: 3.408
Ζυμαρικά tonnarelli με ραντίτσιο και κολοκύθα
Υλικά:
200 γρ. ραντίτσιο
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
400 γρ. tonnarelli (ζυμαρικά τοναρέλι)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
50 ml γάλα φρέσκο πλήρες
40 γρ. βούτυρο
400 γρ. κολοκύθα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κολοκύθα συνταγή | συνταγές με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | tonnarelli (ζυμαρικά τοναρέλι) συνταγή | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | ραντίτσιο | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο σκεύος για 10 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε το γάλα.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ραντίτσιο, το κόβουμε και το συμπληρώνουμε στη σάλτσα με την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το ραντίτσιο και την κολοκύθα, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες602
Πρωτεΐνες ζωικές4,68 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,41 γρ.
Υδατάνθρακες85,38 γρ.
Λιπαρά19,24 γρ.
Σάκχαρα3,78 γρ.
Φυτικές ίνες5,18 γρ.