Ζυμαρικά bigoli με σάλτσα τόνου, τυρί ricotta και ρόκα

Εμφανίσεις: 3.665
Ζυμαρικά bigoli με σάλτσα τόνου, τυρί ricotta και ρόκα
Υλικά:
200 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
400 γρ. ζυμαρικά bigoli (ή οποιαδήποτε μακαρόνια χονδρά)
140 γρ. τόνος κονσέρβα νερού
0.07 150γρ ρόκα baby
1/2 λεμόνι (τον χυμό)
3 πρέζες αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά με ricotta: τυρί ricotta: ζυμαρικά με τόνο | Wild boar calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τη ρόκα.

Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με το τυρί ricotta, το ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και τον χυμό του λεμονιού.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μία κουτάλα από το νερό που έβρασαν και το ανακατεύουμε με την κρέμα του τόνου και τα ¾ της ρόκας.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα του τόνου και την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ρόκα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες538
Πρωτεΐνες ζωικές4,75 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,35 γρ.
Υδατάνθρακες82,13 γρ.
Λιπαρά14,65 γρ.
Σάκχαρα2,75 γρ.
Φυτικές ίνες0,93 γρ.