Papardelle με πλούσια σάλτσα λαχανικών

Εμφανίσεις: 4.232
Papardelle με πλούσια σάλτσα λαχανικών
Υλικά:
400 γρ. papardelle (παπαρδέλες)
2 τεμ. αγκινάρες
2 τεμ. σκόρδα
100 γρ. μελιτζάνες (1 τεμ.)
100 γρ. πράσα (1 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. ελιές μαύρες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πράσα | papardelle (παπαρδέλες) συνταγή | αλάτι συνταγή | αγκινάρες συνταγή | συνταγή με πιπέρι μαύρο | Metsovone calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και το χνούδι στο εσωτερικό τους.

Τις κόβουμε σε κύβους και αμέσως τις ρίχνουμε σε νερό που έχουμε στίψει μέσα το λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και πριν πάρει χρώμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά που στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουν και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις ψιλοκόψουμε.

Μόλις βράσουν οι papardelle, τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα λαχανικών και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες471
Πρωτεΐνες φυτικές13 γρ.
Υδατάνθρακες89,69 γρ.
Λιπαρά8,51 γρ.
Σάκχαρα1,76 γρ.
Φυτικές ίνες7,41 γρ.