Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και το χνούδι στο εσωτερικό τους.
Τις κόβουμε σε κύβους και αμέσως τις ρίχνουμε σε νερό που έχουμε στίψει μέσα το λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και πριν πάρει χρώμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά που στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουν και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις ψιλοκόψουμε.
Μόλις βράσουν οι papardelle, τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα λαχανικών και σερβίρουμε.
Τις κόβουμε σε κύβους και αμέσως τις ρίχνουμε σε νερό που έχουμε στίψει μέσα το λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και πριν πάρει χρώμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά που στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουν και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις ψιλοκόψουμε.
Μόλις βράσουν οι papardelle, τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα λαχανικών και σερβίρουμε.