Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε να βράσουν με το νερό σε ένα φαρδύ τηγάνι σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε τα αμύγδαλα για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε. Κατόπιν, τα καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις ντομάτες, το ξίδι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το νερό και μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος, τις γυρίζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε το τορτίγιας σε μικρά πιάτα κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με κουταλιές σάλτσας romesco και αν θέλουμε, μερικές ελιές.
Τα βάζουμε να βράσουν με το νερό σε ένα φαρδύ τηγάνι σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε τα αμύγδαλα για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε. Κατόπιν, τα καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις ντομάτες, το ξίδι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το νερό και μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος, τις γυρίζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε το τορτίγιας σε μικρά πιάτα κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με κουταλιές σάλτσας romesco και αν θέλουμε, μερικές ελιές.