Σφολιάτα με σοκολάτα ganache, μαρμελάδα και κρέμα από φακές

Εμφανίσεις: 7.987
Σφολιάτα με σοκολάτα ganache, μαρμελάδα και κρέμα από φακές
Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
400 γρ. φακές (αποφλοιωμένες)
15 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρ. ζάχαρη άχνη
460 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 20

Ετικέτες συνταγές με ζάχαρη καστανή | κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | σοκολάτα κουβερτούρα συνταγή | σοκολάτα κουβερτούρα συνταγές | ζάχαρη καστανή συνταγές | Onions calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις φακές σε 900 ml νερό, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την εστία μας και μαγειρεύουμε μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλο το νερό.

Στη συνέχεια, περνάμε τις φακές από το μπλέντερ χειρός για να δημιουργήσουμε μια κρέμα. Τη βάζουμε σε ένα πιάτο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που θα έρχεται σε επαφή με την κρέμα (για να μη μαυρίσει) και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τις δύο σφολιάτες τη μία πάνω στην άλλη, τις κόβουμε σε τρίγωνα (20 τεμάχια) και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη άχνη. Τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180°C. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε να κρυώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα ψιλοκομμένα και περιχύνουμε πάνω τους τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρουμε την ganache.

Ανοίγουμε στη μέση τα τρίγωνα της σφολιάτας και τα γεμίζουμε με την κρέμα από φακές, τη μαρμελάδα και σοκολάτα ganache. Στη συνέχεια, ξανακλείνουμε τα τρίγωνα σαν σάντουιτς.

Πασπαλίζουμε τα τρίγωνα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες317
Πρωτεΐνες ζωικές1,88 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,59 γρ.
Υδατάνθρακες26,46 γρ.
Λιπαρά15,35 γρ.
Σάκχαρα14,34 γρ.
Φυτικές ίνες0,88 γρ.