Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Πλένουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το σκληρό τους μέρος. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες julienne (τα σπαράγγια τα χωρίζουμε σε δύο μέρη) και τα μαγειρεύουμε στον ατμό και στο τέλος τα αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και τους κάνουμε κρουτόν βάζοντάς τους σε καυτό φούρνο για λίγα λεπτά ή σε τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας στη συνέχεια και λίγο νερό για να μαλακώσουν, αν είναι απαραίτητο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το κάρι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν έτσι για 4 λεπτά και «δένουμε» τη σάλτσα μας με το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το ενώσουμε με λίγο βούτυρο. Χτυπάμε τη σάλτσα με το σύρμα ( fouet) και τη χρησιμοποιούμε για να γλασάρουμε τα λαχανικά μας. Τα σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τα κρουτόν ψωμιού που έχουμε ετοιμάσει.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και τους κάνουμε κρουτόν βάζοντάς τους σε καυτό φούρνο για λίγα λεπτά ή σε τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας στη συνέχεια και λίγο νερό για να μαλακώσουν, αν είναι απαραίτητο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το κάρι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν έτσι για 4 λεπτά και «δένουμε» τη σάλτσα μας με το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το ενώσουμε με λίγο βούτυρο. Χτυπάμε τη σάλτσα με το σύρμα ( fouet) και τη χρησιμοποιούμε για να γλασάρουμε τα λαχανικά μας. Τα σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τα κρουτόν ψωμιού που έχουμε ετοιμάσει.