Λαχανικά julienne με σάλτσα κάρι και κρουτόν

Εμφανίσεις: 4.871
Λαχανικά julienne με σάλτσα κάρι και κρουτόν
Υλικά για το julienne:
250 γρ. πατάτες (2-3 μέτριες)
100 γρ. σπαράγγια
80 γρ. καρότα (1 μέτριο)
150 γρ. κολοκυθάκια (1-2 μέτρια)
100 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο (3 φέτες)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για τη σάλτσα:
15 ml γάλα φρέσκο πλήρες (3 κουταλιές)
30 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
10 γρ. κορν φλάουερ (1 κουταλιά)
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες κάρυ (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες καρότα | συνταγή με πατάτες | ψωμί λευκό σταρένιο συνταγή | συνταγή με σπαράγγια | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγή | Chocolate snack calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Πλένουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το σκληρό τους μέρος. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες julienne (τα σπαράγγια τα χωρίζουμε σε δύο μέρη) και τα μαγειρεύουμε στον ατμό και στο τέλος τα αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και τους κάνουμε κρουτόν βάζοντάς τους σε καυτό φούρνο για λίγα λεπτά ή σε τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας στη συνέχεια και λίγο νερό για να μαλακώσουν, αν είναι απαραίτητο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το κάρι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν έτσι για 4 λεπτά και «δένουμε» τη σάλτσα μας με το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το ενώσουμε με λίγο βούτυρο. Χτυπάμε τη σάλτσα με το σύρμα ( fouet) και τη χρησιμοποιούμε για να γλασάρουμε τα λαχανικά μας. Τα σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τα κρουτόν ψωμιού που έχουμε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες217
Πρωτεΐνες ζωικές0,18 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,28 γρ.
Υδατάνθρακες31,96 γρ.
Λιπαρά7,27 γρ.
Σάκχαρα4,6 γρ.
Φυτικές ίνες6,2 γρ.