Κροκέτες από mozzarella τηγανιτές

Εμφανίσεις: 6.785
Κροκέτες από mozzarella τηγανιτές
Υλικά:
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
200 ml καλαμποκέλαιο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | φρυγανιά τριμμένη συνταγή | αυγά | συνταγή με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | Eclair calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το ειδικό σύρμα ( fouet) ή με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το αλάτι.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη mozzarella σε κύβους και τα περνάμε από αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα δίσκο ή επιφάνεια εργασίας.

Βυθίζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού πρώτα στο μείγμα των αυγών και αμέσως μετά, τα «τυλίγουμε» με την τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντάς τα γύρω γύρω με τα χέρια για να τυλιχτούν καλά (αν χρειάζεται, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε το πανάρισμα να γίνει τέλειο).

Βάζουμε άφθονο καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες από mozzarella, γυρίζοντάς τες καλά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Τις στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τις κροκέτες μας ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες862
Πρωτεΐνες ζωικές17,17 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,51 γρ.
Υδατάνθρακες38,54 γρ.
Λιπαρά67,73 γρ.
Σάκχαρα2,03 γρ.
Φυτικές ίνες2,08 γρ.