Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια άσπρη κρέμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά περίπου, μέχρι η κρέμα μας να δέσει και να γίνει πυκνότερη. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι φρεσκοτριμμένο και το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200°C.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και ρίχνουμε τους τελευταίους έναν-έναν στην κρέμα που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι στο μίξερ με το σύρμα ή με σύρμα χεριού ( fouet) μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 6 λαδωμένα mini cocotte σκεύη ή σε ένα μεγάλο. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200°C.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και ρίχνουμε τους τελευταίους έναν-έναν στην κρέμα που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι στο μίξερ με το σύρμα ή με σύρμα χεριού ( fouet) μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 6 λαδωμένα mini cocotte σκεύη ή σε ένα μεγάλο. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.