Σουφλέ τυριού

Εμφανίσεις: 3.849
Σουφλέ τυριού
Υλικά:
150 γρ. γραβιέρα γαλλική comté (τριμμένη)
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
5 αυγά
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
3 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες αυγά | γραβιέρα γαλλική comté συνταγές | γραβιέρα γαλλική comté | συνταγές με γάλα φρέσκο πλήρες | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγές | Cashew peanuts calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια άσπρη κρέμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά περίπου, μέχρι η κρέμα μας να δέσει και να γίνει πυκνότερη. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι φρεσκοτριμμένο και το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε.

Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200°C.

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και ρίχνουμε τους τελευταίους έναν-έναν στην κρέμα που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι στο μίξερ με το σύρμα ή με σύρμα χεριού ( fouet) μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 6 λαδωμένα mini cocotte σκεύη ή σε ένα μεγάλο. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες285
Πρωτεΐνες ζωικές8,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,86 γρ.
Υδατάνθρακες11,22 γρ.
Λιπαρά14,35 γρ.
Σάκχαρα4,65 γρ.
Φυτικές ίνες0,33 γρ.