Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα φινόκιο. Κόβουμε τα «γένια», δηλαδή τις πράσινες τούφες, αφαιρούμε το σκληρό εξωτερικό και το σκληρό μέρος της βάσης. Το κόβουμε σε κομμάτια και τα πλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, ανοίγοντας τα φύλλα για να εξαλείψουμε τυχόν υπολείμματα χώματος.
Ψήνουμε τα φινόκιο στον ατμό ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε όταν «κρατάνε» λίγο.
Πλένουμε καλά τα φύλλα του μαρουλιού και τα ρίχνουμε χωρισμένα για 20 δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε μια πετσέτα.
Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε χοντρές λωρίδες, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φινόκιο. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε. Στη συνέχεια τα προσθέετουμε στο μείγμα του μαρουλιού με το φινόκιο. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να «τραβήξει» τα υγρά και ρίχνουμε και το αυγό ολόκληρο για να «δέσει». Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο βαθύ ταψάκι, αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε το παστίτσιο μας ζεστό.
Ψήνουμε τα φινόκιο στον ατμό ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε όταν «κρατάνε» λίγο.
Πλένουμε καλά τα φύλλα του μαρουλιού και τα ρίχνουμε χωρισμένα για 20 δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε μια πετσέτα.
Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε χοντρές λωρίδες, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φινόκιο. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε. Στη συνέχεια τα προσθέετουμε στο μείγμα του μαρουλιού με το φινόκιο. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να «τραβήξει» τα υγρά και ρίχνουμε και το αυγό ολόκληρο για να «δέσει». Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο βαθύ ταψάκι, αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε το παστίτσιο μας ζεστό.