Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το σκόρδο και τεμαχίζουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις παστινάκες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον ζωμό, το θυμάρι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τα δύο τρίτα της σούπας στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν λείος χυλός. Τον ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα, προσθέτουμε και το λάχανο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά, μέχρι να βράσει το λάχανο.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεύοντάς την με ψημένο ψωμί.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις παστινάκες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον ζωμό, το θυμάρι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τα δύο τρίτα της σούπας στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν λείος χυλός. Τον ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα, προσθέτουμε και το λάχανο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά, μέχρι να βράσει το λάχανο.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεύοντάς την με ψημένο ψωμί.