Σούπα γλυκοπατάτας με λάχανο

Εμφανίσεις: 2.986
Σούπα γλυκοπατάτας με λάχανο
Υλικά:
5 γρ. θυμάρι φρέσκο (1 κουτ. γλυκού)
100 γρ. παστινάκια (2 τεμ.)
60 γρ. μπέικον (4 φέτες)
900 ml ζωμός λαχανικών
500 γρ. γλυκοπατάτες
250 γρ. λάχανο λευκό (1 μικρό)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 τεμ. σκόρδα


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες παστινάκια συνταγή | συνταγές με παστινάκια | ζωμός λαχανικών συνταγή | θυμάρι φρέσκο | συνταγή με θυμάρι φρέσκο | Apricots calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το σκόρδο και τεμαχίζουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις παστινάκες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον ζωμό, το θυμάρι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Μεταφέρουμε τα δύο τρίτα της σούπας στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν λείος χυλός. Τον ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα, προσθέτουμε και το λάχανο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά, μέχρι να βράσει το λάχανο.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεύοντάς την με ψημένο ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες225
Πρωτεΐνες ζωικές2,37 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,55 γρ.
Υδατάνθρακες36,79 γρ.
Λιπαρά4,84 γρ.
Σάκχαρα4,58 γρ.
Φυτικές ίνες6,99 γρ.