Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον ζωμό λαχανικών και μία πρέζα αλάτι.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κόβουμε σε κύβους το τυρί asiago και το προσθέτουμε στη σάλτσα έτσι ώστε να λιώσει ελαφρά.
Ζεματίζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Λαδώνουμε ένα ταψί και εναλλάσσουμε λεπτές στρώσεις ζυμαρικών με τα πράσα που έχουμε μαγειρέψει και τη σάλτσα του asiago.
Τελειώνουμε τις στρώσεις μας με πράσα και πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Ψήνουμε τα lasagne στους 190°C για 20 λεπτά και τα σερβίρουμε καυτά.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κόβουμε σε κύβους το τυρί asiago και το προσθέτουμε στη σάλτσα έτσι ώστε να λιώσει ελαφρά.
Ζεματίζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Λαδώνουμε ένα ταψί και εναλλάσσουμε λεπτές στρώσεις ζυμαρικών με τα πράσα που έχουμε μαγειρέψει και τη σάλτσα του asiago.
Τελειώνουμε τις στρώσεις μας με πράσα και πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Ψήνουμε τα lasagne στους 190°C για 20 λεπτά και τα σερβίρουμε καυτά.