Πράσινα lasagne με πράσα και τυρί asiago

Εμφανίσεις: 2.693
Πράσινα lasagne με πράσα και τυρί asiago
Υλικά για την besciamela με asiago:
250 γρ. τυρί asiago (ασιάγκο)
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 γρ. μοσχοκάρυδο (2 πρέζες)

Υλικά για τα lasagne:
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας)
100 ml ζωμός λαχανικών
500 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα) (πράσινα)
30 γρ. βούτυρο
300 γρ. πράσα
3 πρέζες αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : λαζάνια με πράσα: πράσινα λαζάνια: λαζάνια | Tart calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον ζωμό λαχανικών και μία πρέζα αλάτι.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Κόβουμε σε κύβους το τυρί asiago και το προσθέτουμε στη σάλτσα έτσι ώστε να λιώσει ελαφρά.

Ζεματίζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Λαδώνουμε ένα ταψί και εναλλάσσουμε λεπτές στρώσεις ζυμαρικών με τα πράσα που έχουμε μαγειρέψει και τη σάλτσα του asiago.

Τελειώνουμε τις στρώσεις μας με πράσα και πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο.

Ψήνουμε τα lasagne στους 190°C για 20 λεπτά και τα σερβίρουμε καυτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες710
Πρωτεΐνες ζωικές21,09 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,54 γρ.
Υδατάνθρακες70,16 γρ.
Λιπαρά31,03 γρ.
Σάκχαρα6,19 γρ.
Φυτικές ίνες3,3 γρ.