Spaghetti "alla Νorma" με σάλτσα ντομάτα, μελιτζάνες, τριμμένη φέτα και βασιλικό

Εμφανίσεις: 5.726
Spaghetti
Υλικά:
400 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
250 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
100 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
300 γρ. μελιτζάνες
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες spaghetti (σπαγγέτι) | ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) συνταγή | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγές | μελιτζάνες συνταγές | πιπέρι μαύρο | Kefalograviera calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, τις πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε τις ντομάτες το αλάτι, το πιπέρι και τελευταίο προσθέτουμε το βασιλικό ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε ξεπλύνει από το αλάτι και στραγγίξει. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι που έχουν κρατήσει από το τηγάνισμα.

Ρίχνουμε τα spaghetti σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μόλις ετοιμαστούν, τα προσθέτουμε στη σάλτσα της ντομάτας.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη φέτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες519
Πρωτεΐνες φυτικές11,09 γρ.
Υδατάνθρακες90,28 γρ.
Λιπαρά4,05 γρ.
Σάκχαρα4,62 γρ.
Φυτικές ίνες5,55 γρ.