Fettuccine με τυρί robiola και θυμάρι

Εμφανίσεις: 4.337
Fettuccine με τυρί robiola και θυμάρι
Υλικά:
200 γρ. τυρί robiola (ρομπιόλα)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
400 γρ. fettuccine (ζυμαρικά φετουσίνε)
1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με τυρί robiola (ρομπιόλα) | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγές με fettuccine (ζυμαρικά φετουσίνε) | συνταγές με λεμόνι | fettuccine (ζυμαρικά φετουσίνε) συνταγές | Soufflé calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε το τυρί σε κρέμα και το αναμειγνύουμε με το ξύσμα από το μισό λεμόνι, μία πρέζα θυμάρι ψιλοκομμένο και μία πρέζα πιπέρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Αραιώνουμε την κρέμα του τυριού με λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα fettuccine, τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό από τον βρασμό, αλάτι και πιπέρι.

Τα σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και διακοσμούμε με λωρίδες από την υπόλοιπη φλούδα του λεμονιού και κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι.

Tip:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί robiola με οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες611
Πρωτεΐνες ζωικές14,19 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,16 γρ.
Υδατάνθρακες72,87 γρ.
Λιπαρά21,8 γρ.
Σάκχαρα2,17 γρ.
Φυτικές ίνες3,95 γρ.