Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε το τυρί σε κρέμα και το αναμειγνύουμε με το ξύσμα από το μισό λεμόνι, μία πρέζα θυμάρι ψιλοκομμένο και μία πρέζα πιπέρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Αραιώνουμε την κρέμα του τυριού με λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα fettuccine, τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό από τον βρασμό, αλάτι και πιπέρι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και διακοσμούμε με λωρίδες από την υπόλοιπη φλούδα του λεμονιού και κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι.
Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί robiola με οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Αραιώνουμε την κρέμα του τυριού με λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα fettuccine, τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό από τον βρασμό, αλάτι και πιπέρι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και διακοσμούμε με λωρίδες από την υπόλοιπη φλούδα του λεμονιού και κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι.
Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί robiola με οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.