Tagliatelle με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και κολοκυθάκια

Εμφανίσεις: 6.740
Tagliatelle με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και κολοκυθάκια
Υλικά:
400 γρ. tagliatelle (ζυμαρικά ταλιατέλες)
15 γρ. αυγοτάραχο
300 γρ. γαρίδες νωπές
250 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2,5 τεμ.)
30 γρ. κολοκυθοανθοί
30 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
1 τεμ. σκόρδο
30 ml κονιάκ (1 σφηνάκι)
220 γρ. κολοκυθάκια (2,2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ταλιατέλες με γαρίδες: σάλτσα με γαρίδες και κολοκυθάκι: νηστίσιμα ζυμαρικά

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζουμε αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και κρατάμε τα λουλούδια τους στην άκρη για γαρνίρισμα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το βάζουμε να σοταριστεί μαζί με το λιωμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το κονιάκ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο σκεύος, σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε στην άκρη το σκεύος σκεπασμένο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις γίνουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με τους κολοκυθοανθούς που έχουμε κρατήσει, πασπαλίζουμε με τριμμένο αυγοτάραχο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες563
Πρωτεΐνες ζωικές10,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές15,28 γρ.
Υδατάνθρακες77,84 γρ.
Λιπαρά11,38 γρ.
Σάκχαρα4,33 γρ.
Φυτικές ίνες4,21 γρ.