«Michelada» (πικάντικο μεξικάνικο cocktail με μπίρα και τριμμένο πάγο)

Εμφανίσεις: 6.727
«Michelada» (πικάντικο μεξικάνικο cocktail με μπίρα και τριμμένο πάγο)
Υλικά:
3 γρ. μπούκοβο (σπόροι) (1 πρέζα)
2 λάιμ (μέτρια) (το χυμό)
40 ml ντοματοχυμός
500 ml μπίρα ξανθή (1 μπουκάλι)
3 γρ. σάλτσα worcester (1/2 κουτ. γλυκού)
8 ml ταμπάσκο (1 κουτ. γλυκού)
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο

Υλικά για το ντεκόρ:
1/2 λάιμ (μέτριο)
4 παγάκια (τριμμένα)
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πάπρικα


Προτεινόμενες μερίδες: 2

Ετικέτες ταμπάσκο | συνταγές με σάλτσα worcester | πιπέρι μαύρο συνταγή | μπούκοβο (σπόροι) | αλάτι | Atherina calories

Εκτέλεση συνταγής

Από τα υλικά για το ντεκόρ, ανακατεύουμε την πάπρικα και το αλάτι. Παίρνουμε το μισό lime, βρέχουμε το χείλος του ποτηριού και το γυρίζουμε ανάποδα στο μείγμα της πάπρικας με το αλάτι, ώστε αυτό να κολλήσει γύρω-γύρω. Το γυρίζουμε ξανά και το γεμίζουμε με τον πάγο. Στη συνέχεια, βάζουμε το χυμό από τα δύο λάιμ, τη σάλτσα worcester, το ταμπάσκο, το πιπέρι, το μπούκοβο, το αλάτι και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Τέλος, προσθέτουμε την μπίρα παγωμένη και συμπληρώνουμε γεύση, αν χρειαστεί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες163
Πρωτεΐνες φυτικές1,15 γρ.
Υδατάνθρακες22,59 γρ.
Σάκχαρα2,41 γρ.
Φυτικές ίνες3,26 γρ.