Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε τα μάτια και το κεφάλι και στη συνέχεια τα κόβουμε σε ροδέλες.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε το σπόρο στο εσωτερικό τους. Καθαρίζουμε και τα καρότα και κόβουμε κολοκυθάκια και καρότα σε λεπτές λωρίδες.
Ετοιμάζουμε το χυλό για το τηγάνισμα, ανακατεύοντας τα δύο είδη από αλεύρι, μία πρέζα αλάτι και ανθρακούχο νερό τόσο ώστε να πάρουμε έναν ομαλό ρευστό χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για να μη μας σβολιάσει.
Βάζουμε το μπολ με το χυλό σε ένα μεγαλύτερο μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει μέσα παγάκια. Έτσι ο χυλός μας θα παραμείνει κρύος και με την ίδια πυκνότητα καθ’ όλην τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα. Βυθίζουμε σταδιακά τα λαχανικά και τα καλαμάρια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρυσό χρώμα. Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα υπολείμματα του λαδιού και να διατηρηθούν τραγανά.
Σερβίρουμε το τεμπούρα μας αμέσως.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε το σπόρο στο εσωτερικό τους. Καθαρίζουμε και τα καρότα και κόβουμε κολοκυθάκια και καρότα σε λεπτές λωρίδες.
Ετοιμάζουμε το χυλό για το τηγάνισμα, ανακατεύοντας τα δύο είδη από αλεύρι, μία πρέζα αλάτι και ανθρακούχο νερό τόσο ώστε να πάρουμε έναν ομαλό ρευστό χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για να μη μας σβολιάσει.
Βάζουμε το μπολ με το χυλό σε ένα μεγαλύτερο μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει μέσα παγάκια. Έτσι ο χυλός μας θα παραμείνει κρύος και με την ίδια πυκνότητα καθ’ όλην τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα. Βυθίζουμε σταδιακά τα λαχανικά και τα καλαμάρια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρυσό χρώμα. Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα υπολείμματα του λαδιού και να διατηρηθούν τραγανά.
Σερβίρουμε το τεμπούρα μας αμέσως.