Εκτέλεση συνταγής
Μουλιάζουμε τα φασόλια για μία νύχτα και την επομένη τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μαζί με το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και το δεντρολίβανο.
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε από το κεντρικό τους μάτι και το οστό στο εσωτερικό.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε γρήγορα μία σκελίδα σκόρδο με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις ντομάτες, καλά πλυμένες και κομμένες στη μέση.
Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα από λίγο προσθέτουμε και τα φασόλια, αφού τα στραγγίσουμε και ραντίζουμε με λίγο ζεστό νερό.
Τακτοποιούμε τα φασόλια σε βαθιά πιάτα. Αλατίζουμε τα καλαμάρια με το αλάτι βοτάνων και τα ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα, για να στεγνώσουν.
Τα προσθέτουμε στα πιάτα και σερβίρουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε από το κεντρικό τους μάτι και το οστό στο εσωτερικό.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε γρήγορα μία σκελίδα σκόρδο με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις ντομάτες, καλά πλυμένες και κομμένες στη μέση.
Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα από λίγο προσθέτουμε και τα φασόλια, αφού τα στραγγίσουμε και ραντίζουμε με λίγο ζεστό νερό.
Τακτοποιούμε τα φασόλια σε βαθιά πιάτα. Αλατίζουμε τα καλαμάρια με το αλάτι βοτάνων και τα ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα, για να στεγνώσουν.
Τα προσθέτουμε στα πιάτα και σερβίρουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.