Φασόλια μαυρομάτικα με καλαμάρια

Εμφανίσεις: 3.400
Φασόλια μαυρομάτικα με καλαμάρια
Υλικά:
5 γρ. δεντρολίβανο (1 κλωναράκι)
200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
130 γρ. καλαμαράκια
2 τεμ. σκόρδα
120 γρ. ντοματίνια (6 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες σκόρδα συνταγή | συνταγές με φασόλια μαυρομάτικα | καλαμαράκια συνταγές | φασόλια μαυρομάτικα | συνταγή με δεντρολίβανο | Dumplings calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε τα φασόλια για μία νύχτα και την επομένη τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μαζί με το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και το δεντρολίβανο.

Πλένουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε από το κεντρικό τους μάτι και το οστό στο εσωτερικό.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε γρήγορα μία σκελίδα σκόρδο με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις ντομάτες, καλά πλυμένες και κομμένες στη μέση.

Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα από λίγο προσθέτουμε και τα φασόλια, αφού τα στραγγίσουμε και ραντίζουμε με λίγο ζεστό νερό.

Τακτοποιούμε τα φασόλια σε βαθιά πιάτα. Αλατίζουμε τα καλαμάρια με το αλάτι βοτάνων και τα ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα, για να στεγνώσουν.

Τα προσθέτουμε στα πιάτα και σερβίρουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες223
Πρωτεΐνες ζωικές4,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,13 γρ.
Υδατάνθρακες1,83 γρ.
Λιπαρά5,61 γρ.
Σάκχαρα1,61 γρ.