Timballo μπρόκολου με μους από ζαμπόν

Εμφανίσεις: 3.821
Timballo μπρόκολου με μους από ζαμπόν
Υλικά για τα timballo:
250 γρ. ζαμπόν
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. πατάτες (4-5 μέτριες)
300 γρ. μπρόκολο
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για διακόσμηση:
60 γρ. πάστα ελιάς


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι συνταγές | μπρόκολο συνταγή | ζαμπόν | συνταγές με πατάτες | ζαμπόν συνταγή | Curry calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό για να βράσουν.

Στο μεταξύ, ρίχνουμε και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που βράζει και το αφήνουμε να μαλακώσει αρκετά, χωρίς να παραβράσει. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό με λίγα παγάκια, για να κρατήσει το χρώμα του.

Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και το πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το μπρόκολο με ένα πιρούνι, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή πατάτας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κρατάμε τον πουρέ στην άκρη.

Παίρνουμε μερικά τσέρκια (δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής, τσέρκι, των 8 cm) και τα γεμίζουμε με τα υλικά μας: πρώτα στρώνουμε τον πουρέ πατάτας, στη συνέχεια το μείγμα του ζαμπόν και τέλος το μπρόκολο.

Αφήνουμε τα timballo να «σταθούν» στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε την επιφάνεια με πατέ ελιάς και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες538
Πρωτεΐνες ζωικές42,58 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,85 γρ.
Υδατάνθρακες29,34 γρ.
Λιπαρά40,15 γρ.
Σάκχαρα1,65 γρ.
Φυτικές ίνες3,08 γρ.