Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου κόβουμε μικρές ισομεγέθεις μπάλες από όλα τα λαχανικά. Τις τοποθετούμε στον ατμομάγειρα και τις μαγειρεύουμε, αφού ρίξουμε και νερό με τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε μόλις γίνουν.
Στο μεταξύ, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano ένα μικρό τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα γύρω από το τυρί. Στη συνέχεια, το ξεκολλάμε από το τηγάνι με μια σπάτουλα και το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, έτσι ώστε μόλις κρυώσει να έχει πάρει το σχήμα του σκεύους.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές για να πάρουμε τέσσερις «κούπες» από Parmigiano-Reggiano.
Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε για λίγο το ξίδι βαλσάμικο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε τις χάντρες των λαχανικών στις «κούπες» από Parmigiano-Reggiano, περιχύνουμε με το βρασμένο βαλσάμικο και σερβίρουμε.
Στο μεταξύ, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano ένα μικρό τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα γύρω από το τυρί. Στη συνέχεια, το ξεκολλάμε από το τηγάνι με μια σπάτουλα και το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, έτσι ώστε μόλις κρυώσει να έχει πάρει το σχήμα του σκεύους.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές για να πάρουμε τέσσερις «κούπες» από Parmigiano-Reggiano.
Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε για λίγο το ξίδι βαλσάμικο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε τις χάντρες των λαχανικών στις «κούπες» από Parmigiano-Reggiano, περιχύνουμε με το βρασμένο βαλσάμικο και σερβίρουμε.