Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες (αφαιρώντας το κέντρο αν έχει πολλούς σπόρους) και την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και την αφήνουμε να ξεπικρίσει και να βγουν τα υγρά της.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και το εσωτερικό «μούσι» και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ξεφλουδισμένο, το πράσο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες της μελιτζάνας, αφού τις ξεπλύνουμε και τις στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε τις καρδιές της αγκινάρας, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά περιχύνοντας με τον ζεστό ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε ανακατεύοντας.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις προσθέτουμε στην έτοιμη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράζουμε το spaghetti σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά. Σερβίρουμε τα spaghetti alla chitarra ζεστά, γαρνίροντας με ολόκληρα φύλλα μαϊντανού.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και το εσωτερικό «μούσι» και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ξεφλουδισμένο, το πράσο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες της μελιτζάνας, αφού τις ξεπλύνουμε και τις στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε τις καρδιές της αγκινάρας, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά περιχύνοντας με τον ζεστό ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε ανακατεύοντας.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις προσθέτουμε στην έτοιμη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράζουμε το spaghetti σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά. Σερβίρουμε τα spaghetti alla chitarra ζεστά, γαρνίροντας με ολόκληρα φύλλα μαϊντανού.