Αγκινάρες μαριναρισμένες με κουκιά και Pecorino Romano

Εμφανίσεις: 6.094
Αγκινάρες μαριναρισμένες με κουκιά και Pecorino Romano
Υλικά:
100 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
350 γρ. κουκιά φρέσκα (καθαρισμένα)
3 τεμ. αγκινάρες
0.1 150γρ ρόκα baby (1 ματσάκι)
Μισό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) συνταγές | αγκινάρες | κουκιά φρέσκα συνταγή | συνταγή με κουκιά φρέσκα | συνταγή με τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) | Milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, το κοτσάνι και τα εσωτερικά «γένια» μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά. Τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και κατόπιν τις βάζουμε να μαριναριστούν με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τη ρόκα σε κρύο νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά χωρίς να την πιέσουμε για να μείνουν τα φύλλα της ζωντανά.

Σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κουκιά για 2 λεπτά και αμέσως τα ψύχουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε από το πικρό εξωτερικό περίβλημά τους.

Κόβουμε το τυρί σε μικρές λωρίδες ή κύβους. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και πάνω τοποθετούμε τις καρδιές της αγκινάρας, τα φασόλια και το τυρί Pecorino Romano. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες203
Πρωτεΐνες ζωικές6,45 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,55 γρ.
Υδατάνθρακες16,43 γρ.
Λιπαρά10,96 γρ.
Σάκχαρα1,45 γρ.
Φυτικές ίνες4,78 γρ.