Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, το κοτσάνι και τα εσωτερικά «γένια» μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά. Τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και κατόπιν τις βάζουμε να μαριναριστούν με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τη ρόκα σε κρύο νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά χωρίς να την πιέσουμε για να μείνουν τα φύλλα της ζωντανά.
Σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κουκιά για 2 λεπτά και αμέσως τα ψύχουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε από το πικρό εξωτερικό περίβλημά τους.
Κόβουμε το τυρί σε μικρές λωρίδες ή κύβους. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και πάνω τοποθετούμε τις καρδιές της αγκινάρας, τα φασόλια και το τυρί Pecorino Romano. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πλένουμε τη ρόκα σε κρύο νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά χωρίς να την πιέσουμε για να μείνουν τα φύλλα της ζωντανά.
Σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κουκιά για 2 λεπτά και αμέσως τα ψύχουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε από το πικρό εξωτερικό περίβλημά τους.
Κόβουμε το τυρί σε μικρές λωρίδες ή κύβους. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και πάνω τοποθετούμε τις καρδιές της αγκινάρας, τα φασόλια και το τυρί Pecorino Romano. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.