Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε 16 κολοκυθοανθούς, τους καθαρίζουμε, τους ανοίγουμε απαλά και αφαιρούμε τους ύπερους που βρίσκονται στο εσωτερικό της βάσης, προσέχοντας να μην τους σπάσουμε.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τη μαντζουράνα.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κάνουμε πουρέ στον πολτοποιητή. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει και στη συνέχεια τον ανακατεύουμε με τα αυγά, τα τριμμένα τυριά, τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανοίγουμε τους κολοκυθοανθούς στην κορυφή τους και με ένα κουταλάκι του γλυκού τους γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τους κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.
Τοποθετούμε τα γεμιστά λουλούδια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, χαράσσουμε στις ντομάτες ένα σταυρό στην κορυφή τους και τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το βασιλικό και την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις βγάλουμε τους κολοκυθοανθούς από το φούρνο, τους περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τη μαντζουράνα.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κάνουμε πουρέ στον πολτοποιητή. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει και στη συνέχεια τον ανακατεύουμε με τα αυγά, τα τριμμένα τυριά, τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανοίγουμε τους κολοκυθοανθούς στην κορυφή τους και με ένα κουταλάκι του γλυκού τους γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τους κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.
Τοποθετούμε τα γεμιστά λουλούδια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, χαράσσουμε στις ντομάτες ένα σταυρό στην κορυφή τους και τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το βασιλικό και την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις βγάλουμε τους κολοκυθοανθούς από το φούρνο, τους περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.