Αυγά α'λα γκρέκα

Εμφανίσεις: 5.270
Αυγά α'λα γκρέκα
Υλικά:
1 σαλάτα λαχανικό
60 γρ. πιπεριές τουρσί
80 γρ. τυρί φέτα
10 γρ. αντσούγιες σε λάδι
200 γρ. λάχανο λευκό
1 μαρούλι (μέτριο)
6 αυγά
100 γρ. ελιές μαύρες
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί φέτα | συνταγή με ελαιόλαδο | πιπεριές τουρσί συνταγές | συνταγή με τυρί φέτα | συνταγή με τυρί φέτα | Salmon calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα αυγά για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση κάθετα.

Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το φιλέτο αντζούγιας και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε πάνω στα αυγά την κρέμα του τυριού και διακοσμούμε με μαύρες ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι και τις έχουμε κόψει στη μέση.

Σερβίρουμε τα αυγά πάνω σε ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών (μαρούλι, σαλάτα, λάχανο) ή ό,τι άλλο λαχανικό προτιμάμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες329
Πρωτεΐνες ζωικές10,16 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,71 γρ.
Υδατάνθρακες6,91 γρ.
Λιπαρά18,97 γρ.
Σάκχαρα2,17 γρ.
Φυτικές ίνες3,71 γρ.