Πικάντικα θαλασσινά σωτέ

Εμφανίσεις: 2.477
Πικάντικα θαλασσινά σωτέ
Υλικά:
250 γρ. vongole
200 γρ. μύδια
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
50 γρ. ντοματίνια (5 τεμ.)
80 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο (4 φέτες)
250 γρ. κυδώνια
2 πρέζες αλάτι (και αρκετό για τα οστρακοειδή)
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : πικάντικα θαλασσινά: νηστεία: συνταγές με θαλασσινά | Milkshake calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά όλα τα οστρακοειδή και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά τους μικροοργανισμούς που έχουν δημιουργηθεί πάνω στα όστρακα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ όπου έχουμε βάλει κρύο νερό και αρκετό αλάτι και τα αφήνουμε για αρκετές ώρες.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με τη μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, την καυτερή πιπεριά τριμμένη και λίγο μαϊντανό.

Προσθέτουμε τα κυδώνια, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια και τα vongole. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον υπόλοιπο μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα οστρακοειδή.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο, το τρίβουμε με λίγο σκόρδο και το χρησιμοποιούμε ως βάση στα πιάτα για να σερβίρουμε τα σωτέ θαλασσινά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες230
Πρωτεΐνες ζωικές5,95 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,91 γρ.
Υδατάνθρακες22,19 γρ.
Λιπαρά5,33 γρ.
Σάκχαρα0,83 γρ.
Φυτικές ίνες3,15 γρ.