Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα οστρακοειδή και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά τους μικροοργανισμούς που έχουν δημιουργηθεί πάνω στα όστρακα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ όπου έχουμε βάλει κρύο νερό και αρκετό αλάτι και τα αφήνουμε για αρκετές ώρες.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με τη μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, την καυτερή πιπεριά τριμμένη και λίγο μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα κυδώνια, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια και τα vongole. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον υπόλοιπο μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα οστρακοειδή.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο, το τρίβουμε με λίγο σκόρδο και το χρησιμοποιούμε ως βάση στα πιάτα για να σερβίρουμε τα σωτέ θαλασσινά.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με τη μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, την καυτερή πιπεριά τριμμένη και λίγο μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα κυδώνια, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια και τα vongole. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον υπόλοιπο μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα οστρακοειδή.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο, το τρίβουμε με λίγο σκόρδο και το χρησιμοποιούμε ως βάση στα πιάτα για να σερβίρουμε τα σωτέ θαλασσινά.