Γαρίδες και καλαμαράκια με κολοκυθάκια και άρωμα δυόσμου

Εμφανίσεις: 3.128
Γαρίδες και καλαμαράκια με κολοκυθάκια και άρωμα δυόσμου
Υλικά:
200 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες κατεψυγμένες (ή φρέσκιες/10-12 τεμ.)
300 γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
40 ml ελαιόλαδο
4 γρ. δυόσμος (3-4 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : θαλασσινά με κολοκυθάκια και δυόσμο: κολοκυθάκια με θαλασσινά: γαρίδες | Egg calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε 20 ml από το ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα δυόσμου και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Από τα καλαμάρια αφαιρούμε τα πλοκάμια, κρατάμε το σώμα και το κόβουμε στα δύο.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού τα αλείψουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, τα αλατίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε στα πιάτα μαζί με τα κολοκυθάκια. Τα περιχύνουμε με το λάδι δυόσμου και σερβίρουμε.

Tip: Αν χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερα καλαμαράκια θα πρέπει να τα βάλουμε στο τηγάνι λίγα λεπτά πριν από τις γαρίδες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες190
Πρωτεΐνες ζωικές14,45 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,69 γρ.
Υδατάνθρακες2,65 γρ.
Λιπαρά11,73 γρ.
Σάκχαρα3,65 γρ.
Φυτικές ίνες0,65 γρ.