Μύδια και vongole σωτέ με λευκό κρασί, σερβιρισμένα σε μπανανόφυλλο

Εμφανίσεις: 3.848
Μύδια και vongole σωτέ με λευκό κρασί, σερβιρισμένα σε μπανανόφυλλο
Υλικά:
5 γρ. μπούκοβο (σπόροι)
400 γρ. vongole
400 γρ. μύδια
2 τεμ. σκόρδα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μπούκοβο (σπόροι) | μπούκοβο (σπόροι) συνταγές | vongole συνταγή | συνταγή με μπούκοβο (σπόροι) | σκόρδα συνταγές

Εκτέλεση συνταγής

Προετοιμασία για τα vongole: Σε 1 λίτρο νερό παγωμένο ρίχνουμε 300 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε στο αλατόνερο τα vongole για 3 ώρες για να βγει η άμμος από το εσωτερικό τους. Μπορούμε να συντηρήσουμε τα vongole για 3 μέρες maximum μέσα στο αλατόνερο.

Προετοιμασία για τα μύδια: Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά τους μικροοργανισμούς που έχουν δημιουργηθεί πάνω στα όστρακα. Το τυπικό «μούσι» που έχουν τα μύδια, θα πρέπει να αφαιρεθεί μόνο λίγο πριν αυτό μαγειρευτεί, για να διατηρηθεί ζωντανό. Συντηρούμε τα μύδια σε αλατόνερο (βλ. πιο πάνω αλατόνερο για τα vongole) για 3 μέρες maximum.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μπούκοβο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα οστρακοειδή και τα αφήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και τέλος, προσθέτουμε το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και αφήνουμε τα όστρακα να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ανοίξουν όλα. Ένα λεπτό πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε τα όστρακα ζεστά σε βαθύ πιάτο.

Tip: Τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει στο μαγείρεμα καλό θα είναι να μην τα καταναλώσουμε, αφού δεν άνοιξαν επειδή δεν ήταν ζωντανά, άρα δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες228
Πρωτεΐνες ζωικές11,9 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,63 γρ.
Υδατάνθρακες5,3 γρ.
Λιπαρά5,99 γρ.
Σάκχαρα0,13 γρ.
Φυτικές ίνες0,34 γρ.