Σφολιατίνια με σολομό και σπανάκι

Εμφανίσεις: 2.526
Σφολιατίνια με σολομό και σπανάκι
Υλικά για τα σφολιατίνια:
350 γρ. σολομός φιλέτο
10 ml γάλα φρέσκο πλήρες (2 κουτ. σούπας)
0.25 150γρ σπανάκι baby
30 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 τεμ.)
1 αυγό
200 γρ. φύλλο σφολιάτας
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για τη μους ντομάτας:
100 γρ. ντομάτα passata
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | σπανάκι baby συνταγές | κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) συνταγή | σολομός φιλέτο | αλάτι | Biscuit calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε σε κύβους τα 150 γρ. από τον σολομό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βράζουμε με 2 κουταλιές της σούπας νερό και μία πρέζα αλάτι.

Κόβουμε τον υπόλοιπο σολομό σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το ασπράδι του αυγού, κρατώντας τον κρόκο χωριστά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τους κύβους του σολομού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα (ποσέ). Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ατομικά φορμάκια από αλουμίνιο και τοποθετούμε στη βάση λίγο σπανάκι, προσθέτουμε μείγμα σολομού και σκεπάζουμε με άλλο λίγο σπανάκι. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας και σφραγίζουμε τις άκρες.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας τέσσερα σφολιατίνια, τα βουρτσίζουμε με τον κρόκο αυγού αφού τον αναμείξουμε με δύο κουταλιές της σούπας γάλας.

Ψήνουμε στους 200°C για 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στύψουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα της ντομάτας, ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει.

Σερβίρουμε τα σφολιατίνια ζεστά, με μία κουταλιά μους ντομάτας, γαρνιρισμένη με φύλλα βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες589
Πρωτεΐνες ζωικές6,23 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,51 γρ.
Υδατάνθρακες26,85 γρ.
Λιπαρά33,71 γρ.
Σάκχαρα1,45 γρ.
Φυτικές ίνες0,57 γρ.