Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε σε κύβους τα 150 γρ. από τον σολομό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βράζουμε με 2 κουταλιές της σούπας νερό και μία πρέζα αλάτι.
Κόβουμε τον υπόλοιπο σολομό σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το ασπράδι του αυγού, κρατώντας τον κρόκο χωριστά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τους κύβους του σολομού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα (ποσέ). Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ατομικά φορμάκια από αλουμίνιο και τοποθετούμε στη βάση λίγο σπανάκι, προσθέτουμε μείγμα σολομού και σκεπάζουμε με άλλο λίγο σπανάκι. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας και σφραγίζουμε τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας τέσσερα σφολιατίνια, τα βουρτσίζουμε με τον κρόκο αυγού αφού τον αναμείξουμε με δύο κουταλιές της σούπας γάλας.
Ψήνουμε στους 200°C για 10-15 λεπτά.
Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στύψουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα της ντομάτας, ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει.
Σερβίρουμε τα σφολιατίνια ζεστά, με μία κουταλιά μους ντομάτας, γαρνιρισμένη με φύλλα βασιλικού.
Κόβουμε τον υπόλοιπο σολομό σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το ασπράδι του αυγού, κρατώντας τον κρόκο χωριστά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τους κύβους του σολομού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα (ποσέ). Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ατομικά φορμάκια από αλουμίνιο και τοποθετούμε στη βάση λίγο σπανάκι, προσθέτουμε μείγμα σολομού και σκεπάζουμε με άλλο λίγο σπανάκι. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας και σφραγίζουμε τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας τέσσερα σφολιατίνια, τα βουρτσίζουμε με τον κρόκο αυγού αφού τον αναμείξουμε με δύο κουταλιές της σούπας γάλας.
Ψήνουμε στους 200°C για 10-15 λεπτά.
Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στύψουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα της ντομάτας, ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει.
Σερβίρουμε τα σφολιατίνια ζεστά, με μία κουταλιά μους ντομάτας, γαρνιρισμένη με φύλλα βασιλικού.