Ομελέτα με Parmigiano-Reggiano και μαϊντανό

Εμφανίσεις: 4.129
Ομελέτα με Parmigiano-Reggiano και μαϊντανό
Υλικά:
150 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
20 γρ. βούτυρο
8 αυγά
30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες βούτυρο συνταγές | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | μαϊντανός | συνταγές με βούτυρο | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Swordfish calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών γρήγορα με την τριμμένη Parmigiano-Reggiano, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα κι ανακατεύουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό με ένα μαχαίρι.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το σύρμα ( fouet), προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αδειάζουμε τα ασπράδια στο μείγμα των χτυπημένων κρόκων και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λείο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, αφήνουμε την ομελέτα μας να ψηθεί γυρίζοντάς την και από την άλλη πλευρά. Είναι έτοιμη όταν θα πιάσει απ’ έξω μια τραγανή κρούστα, ενώ μέσα θα παραμείνει μαλακιά.

Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες250
Πρωτεΐνες ζωικές17,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,6 γρ.
Υδατάνθρακες5,34 γρ.
Λιπαρά17,08 γρ.
Σάκχαρα1,37 γρ.
Φυτικές ίνες0,14 γρ.