Suppli' - Τραγανά κεφτεδάκια ρυζιού γεμιστά με mozzarella

Εμφανίσεις: 10.771
Suppli' - Τραγανά κεφτεδάκια ρυζιού γεμιστά με mozzarella
Υλικά για το risotto:
Μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
500 γρ. ρύζι arborio (ή ρύζι carnaroli)
40 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας)
150 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
20 γρ. βούτυρο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
40 ml ελαιόλαδο

Υλικά για το γέμισμα και το πανάρισμα των suppli:
300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (ή σε μπαστούνι)
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγή | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με ζωμός λαχανικών | κρασί λευκό | Oats calories

Εκτέλεση συνταγής

Για να φτιάξουμε τα  Suppli' μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε συνταγή για risotto, με οποιαδήποτε γέμιση.

Εάν μπορέσουμε, κρατάμε 2 λεπτά λιγότερα στο μαγείρεμα του risotto, αφού όταν το τηγανίσουμε στα  Suppli' καλό θα είναι να το αφήσουμε πιο τραγανό και να είναι στεγνό.

Φτιάχνουμε το risotto: Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, όταν το κρεμμύδι πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί ο κόκκος του ρυζιού. Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να βράσει ώσπου να απορροφηθεί καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη προσθέτοντας λίγο-λίγο ζεστό νερό και κρατώντας το ρύζι με κρεμώδη υφή.

Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-17 λεπτά, προσθέτοντας και τον ζωμό.

Αποσύρουμε το risotto από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και το Parmigiano-Reggiano, ανακατεύοντας πολύ καλά. Τέλος, απλώνουμε το έτοιμο ρύζι σε ένα σκεύος για να παγώσει καλά.

Έχοντας λοιπόν ήδη μαγειρεμένο και παγωμένο το risotto μας (ή αν θέλουμε, μπορούμε να ετοιμάσουμε Risoto al ragu di carne), κόβουμε και τη mozzarella σε κυβάκια.

Με το ρύζι πλάθουμε μπαλίτσες των 100 γρ. με τα χέρια μας και τις πατάμε για να γίνουν σαν δισκάκια. Γεμίζουμε κάθε δισκάκι με ένα κυβάκι από mozzarella και το πλάθουμε πάλι, ώστε να δημιουργήσουμε μια μπαλίτσα ρυζιού γεμιστή με mozzarella.

Προσεκτικά, περνάμε τα Suppli' πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος, από την τριμμένη φρυγανιά.

Τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά με βαθύ τηγάνισμα (deep fry) σε 1,5 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες569
Πρωτεΐνες ζωικές8,85 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,96 γρ.
Υδατάνθρακες84,28 γρ.
Λιπαρά15,94 γρ.
Σάκχαρα2,67 γρ.
Φυτικές ίνες5,72 γρ.