Αλμυρό κέικ για μεγάλους και μικρούς

Εμφανίσεις: 5.981
Αλμυρό κέικ για μεγάλους και μικρούς
Υλικά :
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. ζαμπόν
150 γρ. τυρί emmental (έμενταλ)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
50 γρ. κολοκυθάκια (1/2 τεμ.)
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | ηλιέλαιο συνταγή | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγή | ζαμπόν συνταγές | συνταγές με γάλα φρέσκο πλήρες | Sorbet calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με τη μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αλλαντικά, τα τυριά, τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε ό,τι είδος φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε στους 175°C για 40 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες337
Πρωτεΐνες ζωικές14,81 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,84 γρ.
Υδατάνθρακες24,69 γρ.
Λιπαρά20,63 γρ.
Σάκχαρα5 γρ.
Φυτικές ίνες1,95 γρ.