Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τη μελιτζάνα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε 8 φέτες κατά μήκος. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τη mozzarella σε 4 φέτες και τις ντομάτες σε 8 φέτες.
Σε μια πλάκα ψησίματος ή ταψάκι βάζουμε 2 φέτες μελιτζάνας, σχηματίζοντας σταυρό. Βάζουμε στη μέση μία φέτα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού, μία φέτα τυρί mozzarella και άλλη μία φέτα ντομάτας. Διπλώνουμε τις άκρες της μελιτζάνας γύρω από τη γέμιση, κλείνοντάς τες σαν «πακέτο». Προετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα καταψύχουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2 λεπτά το κουκουνάρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον ντοματοπελτέ και τον χυμό λεμονιού.
Τέλος, βγάζουμε τα «πακέτα» μελιτζάνας από την κατάψυξη και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο με προθερμασμένο γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τη σάλτσα ντομάτας, το κουκουνάρι και ένα φύλλο βασιλικού.
Κόβουμε τη mozzarella σε 4 φέτες και τις ντομάτες σε 8 φέτες.
Σε μια πλάκα ψησίματος ή ταψάκι βάζουμε 2 φέτες μελιτζάνας, σχηματίζοντας σταυρό. Βάζουμε στη μέση μία φέτα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού, μία φέτα τυρί mozzarella και άλλη μία φέτα ντομάτας. Διπλώνουμε τις άκρες της μελιτζάνας γύρω από τη γέμιση, κλείνοντάς τες σαν «πακέτο». Προετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα καταψύχουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2 λεπτά το κουκουνάρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον ντοματοπελτέ και τον χυμό λεμονιού.
Τέλος, βγάζουμε τα «πακέτα» μελιτζάνας από την κατάψυξη και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο με προθερμασμένο γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τη σάλτσα ντομάτας, το κουκουνάρι και ένα φύλλο βασιλικού.