Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε την επιφάνεια από τα μανιτάρια τρούφες με μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ελαφρώς υγρό. Κατόπιν, τα κρατάμε στην άκρη.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.
Ξεκινάμε μετά να προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, ρίχνοντας μία μία κουτάλα και συνεχίζουμε φροντίζοντας να μη στεγνώνει το ρύζι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, αλατίζετε το ριζότο και αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την Parmigiano-Reggiano τριμμένη και με ένα μαντολίνο κουζίνας τρίβουμε από πάνω τις τρούφες σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε αμέσως το ριζότο ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.
Ξεκινάμε μετά να προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, ρίχνοντας μία μία κουτάλα και συνεχίζουμε φροντίζοντας να μη στεγνώνει το ρύζι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, αλατίζετε το ριζότο και αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την Parmigiano-Reggiano τριμμένη και με ένα μαντολίνο κουζίνας τρίβουμε από πάνω τις τρούφες σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε αμέσως το ριζότο ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.