Ριζότο με μαύρες τρούφες

Εμφανίσεις: 6.277
Ριζότο με μαύρες τρούφες
Υλικά:
50 γρ. τρούφες (tartufo)
400 γρ. ρύζι για ριζότο
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (4 κουτ. σούπας)
800 ml ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | ρύζι για ριζότο | συνταγές με τρούφες (tartufo) | τρούφες (tartufo) | ζωμός λαχανικών | calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε την επιφάνεια από τα μανιτάρια τρούφες με μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ελαφρώς υγρό. Κατόπιν, τα κρατάμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.

Ξεκινάμε μετά να προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, ρίχνοντας μία μία κουτάλα και συνεχίζουμε φροντίζοντας να μη στεγνώνει το ρύζι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, αλατίζετε το ριζότο και αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την Parmigiano-Reggiano τριμμένη και με ένα μαντολίνο κουζίνας τρίβουμε από πάνω τις τρούφες σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε αμέσως το ριζότο ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες585
Πρωτεΐνες ζωικές6,8 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές83,23 γρ.
Υδατάνθρακες78,11 γρ.
Λιπαρά17,71 γρ.
Σάκχαρα1,6 γρ.
Φυτικές ίνες5,44 γρ.