Εκτέλεση συνταγής
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά και παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπούκοβο, το σκόρδο με τη φλούδα πατημένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και το σταμναγκάθι (αφού το πλύνουμε καλά και κόψουμε το κοτσάνι).
Αφήνουμε να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε στη μέση και συμπληρώνουμε λίγο νερό από τον βρασμό των ζυμαρικών.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ακόμη νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Αφήνουμε να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε στη μέση και συμπληρώνουμε λίγο νερό από τον βρασμό των ζυμαρικών.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ακόμη νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά.