Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το χταπόδι σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να παραβράσει. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει στο ζουμί του.
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα ταψί βάζουμε το βρασμένο χταπόδι τεμαχισμένο, τις κομμένες ντομάτες, τις ελιές, την αντσούγια, το θυμάρι τριμμένο και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά περιχύνουμε το χταπόδι με 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Βράζουμε τις tagliatelle σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά με την ψημένη στο φούρνο σάλτσα χταποδιού και σερβίρουμε αμέσως.
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα ταψί βάζουμε το βρασμένο χταπόδι τεμαχισμένο, τις κομμένες ντομάτες, τις ελιές, την αντσούγια, το θυμάρι τριμμένο και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά περιχύνουμε το χταπόδι με 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Βράζουμε τις tagliatelle σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά με την ψημένη στο φούρνο σάλτσα χταποδιού και σερβίρουμε αμέσως.