Tagliatelle με χταπόδι, ντομάτα και ελιές

Εμφανίσεις: 3.203
Tagliatelle με χταπόδι, ντομάτα και ελιές
Υλικά για τη σάλτσα:
400 γρ. tagliatelle (ζυμαρικά ταλιατέλες)
20 γρ. αντσούγιες σε λάδι
500 γρ. χταπόδι
100 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι)
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ελιές μαύρες
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αλάτι | σκόρδο | συνταγή με αλάτι | αντσούγιες σε λάδι συνταγές | αντσούγιες σε λάδι συνταγή | Banana calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το χταπόδι σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να παραβράσει. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει στο ζουμί του.

Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.

Σε ένα ταψί βάζουμε το βρασμένο χταπόδι τεμαχισμένο, τις κομμένες ντομάτες, τις ελιές, την αντσούγια, το θυμάρι τριμμένο και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά περιχύνουμε το χταπόδι με 1 ποτήρι λευκό κρασί.

Βράζουμε τις tagliatelle σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά με την ψημένη στο φούρνο σάλτσα χταποδιού και σερβίρουμε αμέσως.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες602
Πρωτεΐνες ζωικές14,69 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,56 γρ.
Υδατάνθρακες74,98 γρ.
Λιπαρά17,45 γρ.
Σάκχαρα2,5 γρ.
Φυτικές ίνες4,28 γρ.