Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλάτι, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κάτω μέρος του μίσχου. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό και αμέσως τις κρυώνουμε ρίχνοντάς τους παγωμένο νερό.
Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο πατημένο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την περνάμε στο ειδικό μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου και φτιάχνουμε τις tagliatelle.
Κατόπιν, τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις βράζουμε για 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πιπέρι και αναδεύουμε αρκετές φορές το φαγητό κρατώντας το πάνω στην εστία. Σερβίρουμε αμέσως.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κάτω μέρος του μίσχου. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό και αμέσως τις κρυώνουμε ρίχνοντάς τους παγωμένο νερό.
Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο πατημένο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την περνάμε στο ειδικό μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου και φτιάχνουμε τις tagliatelle.
Κατόπιν, τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις βράζουμε για 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πιπέρι και αναδεύουμε αρκετές φορές το φαγητό κρατώντας το πάνω στην εστία. Σερβίρουμε αμέσως.