Tagliatelle με σάλτσα μανιταριών

Εμφανίσεις: 4.388
Tagliatelle με σάλτσα μανιταριών
Υλικά για τις ταλιατέλες:
15 ml κρασί λευκό
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σάλτσα:
250 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2,5 τεμ.)
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
2 τεμ. σκόρδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
200 ml ελαιόλαδο
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κρασί λευκό | κρασί λευκό | συνταγές με σκόρδα | συνταγές με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | συνταγή με κρασί λευκό | Olive calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλάτι, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κάτω μέρος του μίσχου. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό και αμέσως τις κρυώνουμε ρίχνοντάς τους παγωμένο νερό.

Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο πατημένο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την περνάμε στο ειδικό μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου και φτιάχνουμε τις tagliatelle.

Κατόπιν, τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις βράζουμε για 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πιπέρι και αναδεύουμε αρκετές φορές το φαγητό κρατώντας το πάνω στην εστία. Σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες839
Πρωτεΐνες ζωικές4,72 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,84 γρ.
Υδατάνθρακες60,96 γρ.
Λιπαρά58,34 γρ.
Σάκχαρα2,54 γρ.
Φυτικές ίνες3,46 γρ.