Reginette με ντοματίνια και ρόκα

Εμφανίσεις: 4.307
Reginette με ντοματίνια και ρόκα
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά reginette (mafaldine)
100 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
1 τεμ. σκόρδο
200 γρ. ντοματίνια
0.05 150γρ ρόκα baby
2 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) | αλάτι συνταγή | ζυμαρικά reginette (mafaldine) συνταγές | σκόρδο | συνταγές με σκόρδο | Eclair calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια και τη ρόκα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο πατημένο, με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Κατόπιν, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε στη θέση του τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας και λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και μία πρέζα ζάχαρη.

Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε και τη ρόκα ψιλοκομμένη και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί Pecorino Romano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες491
Πρωτεΐνες ζωικές6,45 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,66 γρ.
Υδατάνθρακες81,52 γρ.
Λιπαρά11,9 γρ.
Σάκχαρα5,82 γρ.
Φυτικές ίνες2,9 γρ.