Tagliolini με αντσούγιες και κολοκυθάκια

Εμφανίσεις: 2.991
Tagliolini με αντσούγιες και κολοκυθάκια
Υλικά:
400 γρ. tagliolini (ταλιολίνι-χυλοπίτες με αυγά)
10 γρ. ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι ακέρωτο)
80 γρ. αντσούγιες σε λάδι (8 τεμ.)
300 γρ. κολοκυθάκια (3 τεμ.)
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά με κολοκυθάκια: ζυμαρικά με αντσούγια | Tzatziki calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, καθαρίζουμε τις άκρες, τα κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες και τα κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και δύο λεπτά πριν τα στραγγίσουμε, προσθέτουμε τα κομμένα κολοκυθάκια. Σε δύο λεπτά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τις αντσούγιες. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες457
Πρωτεΐνες ζωικές5,78 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές17,91 γρ.
Υδατάνθρακες72,82 γρ.
Λιπαρά8,88 γρ.
Σάκχαρα3,26 γρ.
Φυτικές ίνες4,39 γρ.