Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και όταν γίνουν, τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις περνάμε από τον πολτοποιητή πατάτας ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Όταν παγώσουν, προσθέτουμε τον τόνο ψιλοκομμένο και το γάλα, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
Στρώνουμε μια φόρμα με πλαστική μεμβράνη (θα μας βοηθήσει για να ξεφορμάρουμε μετά) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πατάτας με τον τόνο. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες και όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τη μαγιονέζα, την κάπαρη και τα αγγουράκια τουρσί.
Στρώνουμε μια φόρμα με πλαστική μεμβράνη (θα μας βοηθήσει για να ξεφορμάρουμε μετά) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πατάτας με τον τόνο. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες και όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τη μαγιονέζα, την κάπαρη και τα αγγουράκια τουρσί.