Τόνος με πατάτες

Εμφανίσεις: 3.941
Τόνος με πατάτες
Υλικά :
200 γρ. μαγιονέζα
5 τεμ. αγγουράκια στο ξύδι
150 ml γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ. τόνος κονσέρβα λαδιού
500 γρ. πατάτες (5 μέτριες)
20 γρ. κάπαρη (σπόροι)
4 πρέζες αλάτι
3 πρέζες πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : πατάτες με τόνο: τονοσαλάτα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και όταν γίνουν, τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις περνάμε από τον πολτοποιητή πατάτας ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Όταν παγώσουν, προσθέτουμε τον τόνο ψιλοκομμένο και το γάλα, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

Στρώνουμε μια φόρμα με πλαστική μεμβράνη (θα μας βοηθήσει για να ξεφορμάρουμε μετά) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πατάτας με τον τόνο. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες και όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τη μαγιονέζα, την κάπαρη και τα αγγουράκια τουρσί.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες391
Πρωτεΐνες ζωικές1,16 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,17 γρ.
Υδατάνθρακες18,38 γρ.
Λιπαρά24,24 γρ.
Σάκχαρα2,7 γρ.
Φυτικές ίνες2,47 γρ.