Εκτέλεση συνταγής
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ, τα αλέθουμε σε πουρέ και τα κρατάμε στην άκρη.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, το στύβουμε και το σκορπίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους και τα ρίχνουμε για λίγο στο τηγάνι με τον αρακά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε μερικές φορές και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον πουρέ που έχουμε κρατήσει και τα λαχανικά που σοτάραμε, στο μπολ με το αυγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα βαθύ σκεύος και ρίχνουμε γύρω νερό μέχρι το ύψος του μείγματος μέσα στη φόρμα.
Βάζουμε και τα δύο σκεύη στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
Όταν βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν ξεφορμάρουμε την τερίνα μας και την κόβουμε.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, το στύβουμε και το σκορπίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους και τα ρίχνουμε για λίγο στο τηγάνι με τον αρακά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε μερικές φορές και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον πουρέ που έχουμε κρατήσει και τα λαχανικά που σοτάραμε, στο μπολ με το αυγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα βαθύ σκεύος και ρίχνουμε γύρω νερό μέχρι το ύψος του μείγματος μέσα στη φόρμα.
Βάζουμε και τα δύο σκεύη στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
Όταν βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν ξεφορμάρουμε την τερίνα μας και την κόβουμε.