Γλυκιά τερίνα λαχανικών

Εμφανίσεις: 5.671
Γλυκιά τερίνα λαχανικών
Υλικά:
100 ml ζωμός λαχανικών
15 ml γάλα φρέσκο πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. αρακάς νωπός
6 αυγά
200 γρ. καρότα (4 τεμ.)
150 γρ. κολοκυθάκια (1,5 τεμ.)
5 τεμ. ψωμί του τοστ
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | αλάτι | αυγά συνταγή | συνταγές με κρεμμύδι ξερό μέτριο | ζωμός λαχανικών συνταγή | Milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ, τα αλέθουμε σε πουρέ και τα κρατάμε στην άκρη.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, το στύβουμε και το σκορπίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους και τα ρίχνουμε για λίγο στο τηγάνι με τον αρακά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε μερικές φορές και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον πουρέ που έχουμε κρατήσει και τα λαχανικά που σοτάραμε, στο μπολ με το αυγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα βαθύ σκεύος και ρίχνουμε γύρω νερό μέχρι το ύψος του μείγματος μέσα στη φόρμα.

Βάζουμε και τα δύο σκεύη στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.

Όταν βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν ξεφορμάρουμε την τερίνα μας και την κόβουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες296
Πρωτεΐνες ζωικές7,14 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,38 γρ.
Υδατάνθρακες19,7 γρ.
Λιπαρά19,18 γρ.
Σάκχαρα6,89 γρ.
Φυτικές ίνες4,31 γρ.