Σαλάτα με παντζάρια και ψητά χτένια

Εμφανίσεις: 2.754
Σαλάτα με παντζάρια και ψητά χτένια
Υλικά:
300 γρ. χτένια (4 τεμ. μεγάλα)
30 γρ. κουκουνάρι
300 γρ. πατάτες (2 τεμ. μέτριες κίτρινες)
150 γρ. παντζάρια
0.05 150γρ ρόκα baby (1 ματσάκι)
1/2 λεμόνι
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πατάτες | συνταγή με κουκουνάρι | πατάτες | κουκουνάρι | λεμόνι συνταγές | Tea calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες και τα πατζάρια σε δύο κατσαρόλες όπου έχουμε βάλει κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο.

Μόλις βράσουν, τα κρυώνουμε όλα κάτω από κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Τακτοποιούμε στα πιάτα τα πατζάρια και τις πατάτες από πάνω, δημιουργώντας μια «φωλιά».

Σε ένα τηγάνι ψήνουμε για λίγο τα κουκουνάρια.

Αρωματίζουμε τα χτένια με το άρωμα ψαριού και τα ψήνουμε για λίγο σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε τη ρόκα και την ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

Τοποθετούμε τα χτένια στο κέντρο της «φωλιάς» από πατάτες και τα περιβάλλουμε με τη ρόκα και τα ψημένα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες353
Πρωτεΐνες ζωικές13,61 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,44 γρ.
Υδατάνθρακες25,86 γρ.
Λιπαρά19,31 γρ.
Σάκχαρα4,04 γρ.
Φυτικές ίνες3,69 γρ.