Κις λορέν με πατάτα, τυρί asiago και ζαμπόν

Εμφανίσεις: 5.346
Κις λορέν με πατάτα, τυρί asiago και ζαμπόν
Υλικά:
300 γρ. τυρί asiago (ασιάγκο)
250 γρ. ζύμη pâte briseé (αλμυρή ζύμη τάρτας)
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
10 γρ. παπαρουνόσπορος
100 γρ. ζαμπόν
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
0.1 150γρ σπανάκι baby
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
4 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : κις λορέν με τυρί: ζύμη για κις λορέν: Κις λορέν | Shrimp calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για κέικ, τη λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε την κρούστα της ζύμης μας ανεβαίνοντας και στα πλάγια της φόρμας. Κατόπιν, τρυπάμε τη βάση ελαφρά με ένα πιρούνι.

Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.

Από το τυρί asiago αφαιρούμε τη φλούδα και το κόβουμε σε λωρίδες ή κύβους.

Καθαρίζουμε το σπανάκι από τις ρίζες του, το πλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε τα υλικά πάνω από τη ζύμη μας αρχίζοντας με τις πατάτες, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το τυρί και τελειώνουμε με το ζαμπόν.

Όπως συνθέτουμε το κις λορέν μας και ανάμεσα στις στρώσεις των υλικών, προσθέτουμε λίγο-λίγο και το μείγμα των αυγών.

Τελειώνουμε με πασπάλισμα στην επιφάνεια με σπόρους παπαρούνας.

Ψήνουμε το κις λορέν στους 190°C για 45 λεπτά περίπου και μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε κομμένο σε χοντρές τριγωνικές φέτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες658
Πρωτεΐνες ζωικές40,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,67 γρ.
Υδατάνθρακες33,1 γρ.
Λιπαρά42,05 γρ.
Σάκχαρα1,04 γρ.
Φυτικές ίνες0,87 γρ.