Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για κέικ, τη λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε την κρούστα της ζύμης μας ανεβαίνοντας και στα πλάγια της φόρμας. Κατόπιν, τρυπάμε τη βάση ελαφρά με ένα πιρούνι.
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Από το τυρί asiago αφαιρούμε τη φλούδα και το κόβουμε σε λωρίδες ή κύβους.
Καθαρίζουμε το σπανάκι από τις ρίζες του, το πλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τα υλικά πάνω από τη ζύμη μας αρχίζοντας με τις πατάτες, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το τυρί και τελειώνουμε με το ζαμπόν.
Όπως συνθέτουμε το κις λορέν μας και ανάμεσα στις στρώσεις των υλικών, προσθέτουμε λίγο-λίγο και το μείγμα των αυγών.
Τελειώνουμε με πασπάλισμα στην επιφάνεια με σπόρους παπαρούνας.
Ψήνουμε το κις λορέν στους 190°C για 45 λεπτά περίπου και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε κομμένο σε χοντρές τριγωνικές φέτες.
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Από το τυρί asiago αφαιρούμε τη φλούδα και το κόβουμε σε λωρίδες ή κύβους.
Καθαρίζουμε το σπανάκι από τις ρίζες του, το πλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τα υλικά πάνω από τη ζύμη μας αρχίζοντας με τις πατάτες, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το τυρί και τελειώνουμε με το ζαμπόν.
Όπως συνθέτουμε το κις λορέν μας και ανάμεσα στις στρώσεις των υλικών, προσθέτουμε λίγο-λίγο και το μείγμα των αυγών.
Τελειώνουμε με πασπάλισμα στην επιφάνεια με σπόρους παπαρούνας.
Ψήνουμε το κις λορέν στους 190°C για 45 λεπτά περίπου και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε κομμένο σε χοντρές τριγωνικές φέτες.