Κρέπες με ricotta και μανιτάρια

Εμφανίσεις: 4.649
Κρέπες με ricotta και μανιτάρια
Υλικά για τις κρέπες:
100 γρ. αλεύρι βρώμης
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
300 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
Μισό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλεύρι βρώμης | αλάτι | μαϊντανός | αλεύρι βρώμης συνταγές | συνταγές με αλεύρι βρώμης | Lasagna calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από τα δύο είδη αλεύρων, τα οποία προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει και ενώσει. Δουλεύουμε το χυλό μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους, αλατίζουμε και αφήνουμε το μείγμα να «σταθεί» σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε το γήινο μέρος του μίσχου τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε με το μείγμα τα κομμένα μανιτάρια και τα κρατάμε στην άκρη.

Λιώνουμε σε κρέμα το τυρί ricotta με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Παίρνουμε το χυλό και ψήνουμε τις κρέπες μας, σε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι ή στο ειδικό σκεύος για κρέπες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού με τα μανιτάρια και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια, τα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες452
Πρωτεΐνες ζωικές14,4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,63 γρ.
Υδατάνθρακες32,73 γρ.
Λιπαρά18,86 γρ.
Σάκχαρα10,74 γρ.
Φυτικές ίνες4,28 γρ.