Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, μία πρέζα αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
Στο κρύο μείγμα του γάλακτος προσθέτουμε τους κρόκους, την Parmigiano-Reggiano, το μοσχοκάρυδο και τέλος τα ασπράδια.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τη μισή ζάχαρη. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε για να γίνουν σαν μαρμελάδα.
Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στη μαρμελάδα των μήλων.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και το ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε μαζί με τη μαρμελάδα των μήλων.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
Στο κρύο μείγμα του γάλακτος προσθέτουμε τους κρόκους, την Parmigiano-Reggiano, το μοσχοκάρυδο και τέλος τα ασπράδια.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τη μισή ζάχαρη. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε για να γίνουν σαν μαρμελάδα.
Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στη μαρμελάδα των μήλων.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και το ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε μαζί με τη μαρμελάδα των μήλων.