Σουφλέ με μήλα και Parmigiano-Reggiano

Εμφανίσεις: 4.786
Σουφλέ με μήλα και Parmigiano-Reggiano
Υλικά:
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρ. βούτυρο
3 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
800 γρ. μήλα κοκκινα (4 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
50 ml ξίδι βαλσάμικο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | βούτυρο συνταγές | συνταγές με βούτυρο | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | μοσχοκάρυδο | Cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, μία πρέζα αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.

Στο κρύο μείγμα του γάλακτος προσθέτουμε τους κρόκους, την Parmigiano-Reggiano, το μοσχοκάρυδο και τέλος τα ασπράδια.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τη μισή ζάχαρη. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε για να γίνουν σαν μαρμελάδα.

Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στη μαρμελάδα των μήλων.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και το ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε μαζί με τη μαρμελάδα των μήλων.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες598
Πρωτεΐνες ζωικές15,36 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,55 γρ.
Υδατάνθρακες56,58 γρ.
Λιπαρά34,45 γρ.
Σάκχαρα39,14 γρ.
Φυτικές ίνες3,26 γρ.