Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε, προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ μαζί με μία πρέζα αλάτι και 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το κορν φλάουερ, ολοκληρώνοντας με 5-6 σταγόνες από εσάνς πικραμύγδαλου.
Ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μπάλες μείγματος με απόσταση μεταξύ τους. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε για 4 με 5 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα μπισκότα να ψηθούν για μισή ώρα περίπου, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το ταψί με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε μια ξύλινη επιφάνεια για να κρυώσουν. Κατόπιν, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε κουτί μπισκότων για αρκετό καιρό.
Ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ μαζί με μία πρέζα αλάτι και 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το κορν φλάουερ, ολοκληρώνοντας με 5-6 σταγόνες από εσάνς πικραμύγδαλου.
Ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μπάλες μείγματος με απόσταση μεταξύ τους. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε για 4 με 5 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα μπισκότα να ψηθούν για μισή ώρα περίπου, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το ταψί με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε μια ξύλινη επιφάνεια για να κρυώσουν. Κατόπιν, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε κουτί μπισκότων για αρκετό καιρό.