Αμυγδαλωτά amaretti

Εμφανίσεις: 8.290
Αμυγδαλωτά amaretti
Υλικά:
3 ml εσάνς πικραμύγδαλου
300 γρ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
350 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κορν φλάουερ (1 κουτ. γλυκού)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (1 κουτ. σούπας)
3 ασπράδια αυγού
1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 60

Ετικέτες συνταγή με κορν φλάουερ | συνταγές με αμύγδαλα | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | εσάνς πικραμύγδαλου | εσάνς πικραμύγδαλου συνταγές | Rusk calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε, προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές ζάχαρη.

Ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ μαζί με μία πρέζα αλάτι και 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το κορν φλάουερ, ολοκληρώνοντας με 5-6 σταγόνες από εσάνς πικραμύγδαλου.

Ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μπάλες μείγματος με απόσταση μεταξύ τους. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε για 4 με 5 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα μπισκότα να ψηθούν για μισή ώρα περίπου, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το ταψί με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε μια ξύλινη επιφάνεια για να κρυώσουν. Κατόπιν, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε κουτί μπισκότων για αρκετό καιρό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες58
Πρωτεΐνες ζωικές0,18 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,11 γρ.
Υδατάνθρακες8,33 γρ.
Λιπαρά2,54 γρ.
Σάκχαρα7,19 γρ.
Φυτικές ίνες0,65 γρ.