Βουτήματα βανίλιας «πέταλα» με σοκολάτα

Εμφανίσεις: 22.533
Βουτήματα βανίλιας «πέταλα» με σοκολάτα
Υλικά:
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. βούτυρο
5 βανίλιες
180 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις


Προτεινόμενες μερίδες: 25

Ετικέτες σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγή με βανίλιες | βούτυρο | σοκολάτα κουβερτούρα | βούτυρο | Pasta calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και τη δουλεύουμε για λίγο με τα χέρια. Δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, γιατί δεν έχει μαγιά, οπότε μπορούμε να πλάσουμε αμέσως τα βουτήματα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια περίπου 10 γραμμαρίων από τη ζύμη, τα πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια, τα πατάμε να πλατύνουν λίγο και τα κλείνουμε σε σχήμα πέταλου.

Ψήνουμε τα βουτήματα στους 170°C για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και βουτάμε τις δύο άκρες του πέταλου στην κουβερτούρα, αφού πρώτα τη λιώσουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες297
Πρωτεΐνες ζωικές0,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,1 γρ.
Υδατάνθρακες34,48 γρ.
Λιπαρά16,7 γρ.
Σάκχαρα16,52 γρ.
Φυτικές ίνες2,06 γρ.