Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά σύμφωνα με το γούστο μας (χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα) και στη συνέχεια σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Κόβουμε και τα αποξηραμένα φρούτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των ξηρών καρπών.
Σε ένα κατσαρολάκι (σε μέγεθος που να χωρά όλα τα υλικά μας) ζεσταίνουμε το μέλι χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε και το μείγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε ένα ταψί 20Χ20 εκ. όπου πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 με 20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να έχει ξεραθεί.
Τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις μπάρες μας.
Η αναλογία για τις μπάρες δημητριακών σε κούπες είναι:
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Κόβουμε και τα αποξηραμένα φρούτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των ξηρών καρπών.
Σε ένα κατσαρολάκι (σε μέγεθος που να χωρά όλα τα υλικά μας) ζεσταίνουμε το μέλι χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε και το μείγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε ένα ταψί 20Χ20 εκ. όπου πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 με 20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να έχει ξεραθεί.
Τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις μπάρες μας.
Η αναλογία για τις μπάρες δημητριακών σε κούπες είναι:
- 1 κούπα ξηροί καρποί
- 1/2 κούπα μέλι
- 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα ανάμεικτα
- 1 κούπα πηχτό μείγμα (ταχίνι, πουρές από δαμάσκηνα, φυστικοβούτυρο κ.λπ.)
- ½ κουτ. γλυκού κανέλλα
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά