Εκτέλεση συνταγής
Με την ειδική λεπίδα του minipimer για κόψιμο σε julienne, κόβουμε το τυρί provola. Στη συνέχεια, πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα κόβουμε κι αυτά με την ίδια λεπίδα του minipimer. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ζαμπόν και βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά μας μαζί με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεπλένουμε τον κάδο του minipimer και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν, τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι) και τα χτυπάμε με την ειδική λεπίδα του minipimer για ζύμη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά, τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι είδους φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε στους 175°C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
Ξεπλένουμε τον κάδο του minipimer και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν, τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι) και τα χτυπάμε με την ειδική λεπίδα του minipimer για ζύμη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά, τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι είδους φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε στους 175°C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.