Αλμυρό κέικ με provola, ζαμπόν και λαχανικά

Εμφανίσεις: 5.462
Αλμυρό κέικ με provola, ζαμπόν και λαχανικά
Υλικά:
150 γρ. τυρί provola dolce (προβόλα γλυκό)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
100 γρ. ζαμπόν (σε φέτες)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
50 γρ. καρότα (1/2 τεμ.)
50 γρ. κολοκυθάκια (1/2 τεμ.)
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 12

Ετικέτες συνταγή με κολοκυθάκια | συνταγή με καρότα | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγή | τυρί provola dolce (προβόλα γλυκό) συνταγές | Waffle calories

Εκτέλεση συνταγής

Με την ειδική λεπίδα του minipimer για κόψιμο σε julienne, κόβουμε το τυρί provola. Στη συνέχεια, πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα κόβουμε κι αυτά με την ίδια λεπίδα του minipimer. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ζαμπόν και βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά μας μαζί με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεπλένουμε τον κάδο του minipimer και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν, τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι) και τα χτυπάμε με την ειδική λεπίδα του minipimer για ζύμη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά, τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι είδους φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε στους 175°C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες240
Πρωτεΐνες ζωικές12,09 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,65 γρ.
Υδατάνθρακες12,63 γρ.
Λιπαρά16,82 γρ.
Σάκχαρα0,91 γρ.
Φυτικές ίνες0,59 γρ.